Hirtelen felindulásból elkövetett agymenés - hasmenés nélkül. Egész jó lett, pedig nem komoly alapanyagokból készült, és nem is lassan. Mindössze 10 perc aktív munka, majd 15 perc főni hagyás.
- hagymás lecsó befőtt
- gomba konzerv
- padlizsán
- nyers hántolt bio földimogyoró
- sajt
- ketchup
- csípős paprikaszósz
- olaj
Felkockáztam a padlizsánt, és forró olajon kissé megpirítottam. Megitta az összes olajat, de nem baj. Beraktam a lábosba az egyetlen minőségi alapanyagot a mogyorót, jó bőven. Kicsit megpirítottam szárazon, de nem égettem meg, inkább maradtak nyersebb szemek. Beleöntöttem a konzerv gombát, ezt is hagytam kicsit pirulni. Jöhet a lecsó a befőttes üvegből. Egy kis ízesebb ketchup, meg paprikaszósz (biztos jó lenne Erős Pista is), aztán hagytam főni. Időnként ránéztem, ha kellett, kis vízzel felöntöttem. Azért volt egy másik minőségi alapanyagom is: a végén ráreszeltem nem kevés érett cheddar sajtot - bizony sokat dobott rajta. De anélkül is meglepően jó lett.
Utolsó kommentek