Palack - Utolsó kommentek
blfr4@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://palack.blog.hu/2007/07/05/szent_gyorgy_hegyi_sauvignon_blanc_2006_/full_commentlist/1#c11900432
Válasz erre: Szászi I.
2010-12-15T17:21:50+01:00
2010-12-15T17:21:50+01:00
Türkménbasi
http://blog.hu/user/5120
Pedig nem is legerősebb borával kezdtél;-)
https://palack.blog.hu/2007/09/12/a_borfesztival/full_commentlist/1#c6071178
Válasz erre: A borfesztivál
2009-06-04T15:17:24+02:00
2009-06-04T15:17:24+02:00
musi
http://blog.hu/user/84572
<a href="http://palack.blog.hu/2007/09/12/a_borfesztival?fullcommentlist=1#c6068441" class="reply_nick_6118" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 6068441 );">@Palack</a>: ja nem, azt hiszem én értettem félre a linket. Láttam valamelyik blogban egy hasonlót, és amikor rákattintottam, kiírta hogy ajánlotta a postot a szerkesztők felé, hogy kitegyék a Főoldalra. De most hogy belegondolok, lehet hogy nem is a blog.hu-n volt ez :D
https://palack.blog.hu/2007/09/12/a_borfesztival/full_commentlist/1#c6068441
Válasz erre: A borfesztivál
2009-06-04T11:52:13+02:00
2009-06-04T11:52:13+02:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
<a href="http://palack.blog.hu/2007/09/12/a_borfesztival?fullcommentlist=1#c6068190" class="reply_nick_84572" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 6068190 );">@musi</a>: Szia, a poszt végén szereplő 'Palack főoldalra!' linkre gondolsz? Mert ott egyszerűen csak belinkeltem a saját blogom. Vagy félreértettem a kérdést?
https://palack.blog.hu/2007/09/12/a_borfesztival/full_commentlist/1#c6068190
Válasz erre: A borfesztivál
2009-06-04T11:31:50+02:00
2009-06-04T11:31:50+02:00
musi
http://blog.hu/user/84572
helo, hogyan kell a "főoldalra ajánlás" linket megcsinálni? :)
https://palack.blog.hu/2007/12/18/koltozes_46/full_commentlist/1#c1191392
Válasz erre: Költözés
2007-12-28T20:24:42+01:00
2007-12-28T20:24:42+01:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Borbori, szerényen azt válaszolhatom, hogy már kisiskolás koromban is volt olyan tanítónénim, aki azért nem szeretett, mert tudtam, de nem jelentkeztem. Köszi a jókívánságot!
https://palack.blog.hu/2007/12/18/koltozes_46/full_commentlist/1#c1179873
Válasz erre: Költözés
2007-12-25T14:05:03+01:00
2007-12-25T14:05:03+01:00
borbori
meghívtak vagy te jelentkeztél? sok szerencsét!
https://palack.blog.hu/2007/12/18/koltozes_46/full_commentlist/1#c1162802
Válasz erre: Költözés
2007-12-19T23:37:21+01:00
2007-12-19T23:37:21+01:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Igazán jólesik, hogy így szeretitek a blogomat. Remélem, az Alkoholistán is ugyanilyen jó véleménnyel lesztek a posztjaimról. Úgy gondolom, hogy a költözés a lényeget illetően csak apró változásokat jelenthet. Szóljatok, ha másképp látjátok majd!
https://palack.blog.hu/2007/12/18/koltozes_46/full_commentlist/1#c1161028
Válasz erre: Költözés
2007-12-19T17:00:47+01:00
2007-12-19T17:00:47+01:00
Derékhegy
"dó!!"<br />
<br />
Épp a minap "sírtam el" magam az egyik bejegyzésem végén,hogy az a gyanúm,hogy Palackot is be fogja szippantani az uniformizálódó világ. :) Erre tessék. Az amuva színvonala mindenesetre ezzel sokat fog emelkedni!<br />
<br />
Sok jó írást a továbbiakban is!<br />
<br />
Üdv:<br />
Derékhegy alias LBN<br />
https://palack.blog.hu/2007/12/18/koltozes_46/full_commentlist/1#c1157880
Válasz erre: Költözés
2007-12-19T08:37:04+01:00
2007-12-19T08:37:04+01:00
zoranka
http://blog.hu/user/5001
Jó volt itt olvasgatni. Kár, hogy eggyel kevesebb borblog, de jó, hogy még jobb lesz az Alkesz :) Sok szép és szebb, nagy és nagyobb borokat!
https://palack.blog.hu/2007/12/18/koltozes_46/full_commentlist/1#c1157095
Válasz erre: Költözés
2007-12-18T22:19:30+01:00
2007-12-18T22:19:30+01:00
vörös és fehér
http://blog.hu/user/81936
hmmm. kicsit sajnálom hogy megszűnik ez a szeglet.
https://palack.blog.hu/2007/11/04/4_x_4_tokaji_furmint_harmadik_negyes/full_commentlist/1#c1120904
Válasz erre: 4 x 4 Tokaji Furmint - harmadik négyes
2007-12-11T12:30:32+01:00
2007-12-11T12:30:32+01:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Már vázlatban van, a héten publikálom.
https://palack.blog.hu/2007/11/04/4_x_4_tokaji_furmint_harmadik_negyes/full_commentlist/1#c1119621
Válasz erre: 4 x 4 Tokaji Furmint - harmadik négyes
2007-12-11T09:31:40+01:00
2007-12-11T09:31:40+01:00
vörös f
http://blog.hu/user/80515
mikor jön a záró rész?
https://palack.blog.hu/2007/12/07/szurke_baratok/full_commentlist/1#c1112409
Válasz erre: Három szürke barátok
2007-12-09T21:38:55+01:00
2007-12-09T21:38:55+01:00
vf
végül csak 5 pontos lett mindkettő...
https://palack.blog.hu/2007/12/07/szurke_baratok/full_commentlist/1#c1106370
Válasz erre: Három szürke barátok
2007-12-07T23:06:11+01:00
2007-12-07T23:06:11+01:00
vf
vannak dolgok, amiket nem hiszek el. a laposa 2005-ös szürkebarátot már drafba megírtam, a tolnayt vasárnap bontom, ezért nincs még postolva, együtt akarom ugyanis. nálam a laposa ennél kicsit (6 pont) jobban szerepelt, de valahogy így kezdődik a leírásom: \\\"nem éreztem illatot. Node, mondok, ásványvíz ez, nem isszák olyan hidegen a bort. Így térültem-fordultam, szeltem kis sajtot, friss házi kenyeret, kerítettem vajat és lekvárt, fügés balzsamecetet, elment vele vagy fél óra, aztán a gyerek is lefürdött, ágyba került, az is volt egy másik fél. Mire visszatértem a pohárhoz beleköltözött a bazaltorgona.\\\"<br />
A Bussay egyelőre még pihen...
https://palack.blog.hu/2007/11/24/babazsur_1/full_commentlist/1#c1070229
Válasz erre: Babazsúr
2007-11-30T08:36:01+01:00
2007-11-30T08:36:01+01:00
vörös_és_fehér
http://blog.hu/user/15146
ha rizling akkor szerintem kihagyhatatlan egy balatonfelvidéki hétvége, szállások szerencsére akadnak,programba amit kötelező beiktatni:szászi endre látogatás (meg persze badacsonyban a laposáék).
https://palack.blog.hu/2007/11/24/babazsur_1/full_commentlist/1#c1069267
Válasz erre: Babazsúr
2007-11-29T21:00:12+01:00
2007-11-29T21:00:12+01:00
dalton1
http://blog.hu/user/15756
Kössz a tippet, szerintem nagy lehetőségek vannak a rizlingben. Csak törődni kell vele...
https://palack.blog.hu/2007/11/28/gombhoz_a_kabat/full_commentlist/1#c1066247
Válasz erre: Gombhoz a kabát
2007-11-29T12:03:03+01:00
2007-11-29T12:03:03+01:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Én hazafelé a zöldségesnél leltem rá. Mivel ez nem egy különleges bolt, úgy gondolom, most máshol is - főleg egy piacon mondjuk - kell lennie. Majd szólj, hogy sikerült.
https://palack.blog.hu/2007/11/28/gombhoz_a_kabat/full_commentlist/1#c1065784
Válasz erre: Gombhoz a kabát
2007-11-29T10:42:42+01:00
2007-11-29T10:42:42+01:00
zoranka
http://blog.hu/user/5001
Kedves Palack! Abban tudnál segíteni, hogy hol lehet beszerezni a csicsókát? Kedvet kaptam a kipróbálásához...
https://palack.blog.hu/2007/11/24/babazsur_1/full_commentlist/1#c1058525
Válasz erre: Babazsúr
2007-11-27T22:24:40+01:00
2007-11-27T22:24:40+01:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Örülök, hogy tetszik a blog.<br />
<br />
A Napbor nálam szellőzött több órát is. Bár akkor nyár volt, és mivel nincs pincém időnként vissza kellett raknom a hűtőbe. Ez persze nem a legtökéletesebb szellőzés, de nálam semmit nem változott, másnapra sem. A Juhásznál a zavaró illat és íz miatt gondoltam is, hogy kellene szereznem még egyet, hátha valami baj volt vele, ám azóta nem került rá sor.<br />
<br />
Ha belevágsz az olaszrizlingekbe, akkor a Bazaltbor Somlai 2005-öst ne hagyd ki. Úgy látom, még kapható.
https://palack.blog.hu/2007/11/24/babazsur_1/full_commentlist/1#c1051491
Válasz erre: Babazsúr
2007-11-27T00:03:05+01:00
2007-11-27T00:03:05+01:00
dalton1
http://blog.hu/user/15756
Nagyon jó a blog, sokkal informálisabb mint az MA-é. Lenne két megjegyzésem miután végigolvastam majdnem minden bejegyzést. Direkt nem az adott cikkhez írom hanem ide.<br />
<br />
1. A St.Andrea Napbort (2006) sokan leszólták te sem értékelted túl...és egyébként Lőrincz György borainál sokszor érkezik az a vád hogy túl sok a fa. Én véletlenül fedeztem fel valamit egy kóstolón. Ez a Napbor természetesen nem mindenkinek ízlett, így maradt belőle és két óra után elfogyasztottam hogy ugyan ne álljon már ott. Rengeteg gyümölcs jött elő a fa teljesen besimult. ajánlom, ha ráveszed magad hogy nyitás után dugó nélkül tedd valami hűvös helyre legalább másfél órára. Nálam így 6p volt kb.<br />
<br />
2. A Juhász olaszrizlingeknél azt tapasztaltam, hogy hagyni kell érni őket a pincében, és szintén szellőztetni kicist. A 2003-as és a 2006-os is sokkal többet mutatott nekem mint ahogy leírtad, igaz nem vagyok nagy tudású olaszrizling téren de felkeltetted az érdeklődésemet és kóstolok néhányat a beszerezhető favoritjaidból...A két Juhász évjáratból még tartogatok egyet-egyet hátha...
https://palack.blog.hu/2007/11/15/dr_jekyll_es_mr_hyde_1/full_commentlist/1#c1017230
Válasz erre: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
2007-11-19T23:16:28+01:00
2007-11-19T23:16:28+01:00
vörös_és_fehér
http://blog.hu/user/15146
nálunk a két ünnep közti időszak már sopron környékére van szánva, gyerekestül, mindenestül. ráspi éttermével már fixáltam az ebéd időpontot, tehát (első pirospont) akár csak miattunk is kinyitnak. hétvégén ráspival fixálni szeretném hogy akkor bort is kóstolnék. pénzt viszek, egy talicskával :)
https://palack.blog.hu/2007/11/15/dr_jekyll_es_mr_hyde_1/full_commentlist/1#c1014562
Válasz erre: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
2007-11-19T14:46:00+01:00
2007-11-19T14:46:00+01:00
zoranka
http://blog.hu/user/5001
Legközelebb biztosan bele kell férnie, ha arra járok. Tavasz-nyár felé lesz egy kis Burgenland, no meg Sopron, de győzködöm magam, hogy ha nem lesz nagy hó, akár télen is el lehet jutni egy hosszú hétvégére Sopronig, csak kisgyerekkel, hóban, jeges úton nem szívesen indulnék el... De hát időben kell a jó borra nevelést elkezdeni!
https://palack.blog.hu/2007/11/15/dr_jekyll_es_mr_hyde_1/full_commentlist/1#c1014067
Válasz erre: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
2007-11-19T13:39:38+01:00
2007-11-19T13:39:38+01:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Bizony úgy érdemes menni, - főleg távolabbról - hogy legyen benne vacsora és borkóstoló is. Meg persze legyen ott Ráspi. Ez már így néhány vásárolt palackkal nem éppen olcsó mulatság, de valóban nagy élmény.
https://palack.blog.hu/2007/11/15/dr_jekyll_es_mr_hyde_1/full_commentlist/1#c1013026
Válasz erre: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
2007-11-19T10:46:34+01:00
2007-11-19T10:46:34+01:00
spicc
Érdemes a Ráspi éttermét is kipróbálni. Első osztályú (persze mint mindent itt is az étel maga csinálja felsőfokon, még a bútorokat is részben Ráspi készítette) és bolti áron árulja a borát mellé. Nagy élmény lesz a látogatás!
https://palack.blog.hu/2007/11/15/dr_jekyll_es_mr_hyde_1/full_commentlist/1#c1011649
Válasz erre: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
2007-11-18T21:02:44+01:00
2007-11-18T21:02:44+01:00
zoranka
http://blog.hu/user/5001
A Ráspi-borok egyre inkább érdekelnek, valóban el kellene jutni Fertőrákosra... Eddig nem sokat kóstoltam, de azok izgalmassága kötelezővé tette a folytatást.
https://palack.blog.hu/2007/11/15/dr_jekyll_es_mr_hyde_1/full_commentlist/1#c1010337
Válasz erre: Dr. Jekyll és Mr. Hyde
2007-11-18T15:33:15+01:00
2007-11-18T15:33:15+01:00
vörös_és_fehér
http://blog.hu/user/15146
Remélhetően decemberben eljutok Fertőrákosra, eléggé várom azt már. A hétvégi kékfrankos szelekció kapcsán azt éreztem mint a Buttler syrah kóstolásakor: nem tudom hova tenni a bort. Dögös, ha lehet ilyet mondani rá, nagyon hm, csiszolatlan, abszolút a fent leírtak igazak rá: minden korty, minden szipantás másról beszél. Kovács Anti jellemezte egyszer úgy a Ráspi borokat, hogy azok meglepik az egyszeri kóstolót; nem az van, hogy az ember felteszi a kérdést hogy hát te ki vagy és a bor válaszol, hanem ezek keményen visszakérdeznek, hogy és te, kedves kóstoló, te ki vagy? Megértem azt az alkoholistát, aki nem érti a borait. Én sem, de törekszem rá.
https://palack.blog.hu/2007/11/08/jobbnal_jobb/full_commentlist/1#c972695
Válasz erre: Jobbnál jobb
2007-11-09T11:57:48+01:00
2007-11-09T11:57:48+01:00
vf
a takács lajos egyszerűen leírhatatlan, valóban, pedig ha valaki, akkor én hadilábon állok a hárslevelűvel, de a szepsybe lehet be fogok ruházni. viszont somlóról a hilla cuvéet hadd ajánljam, igaz csak 60% hárs, de 100% somló. szerintem.
https://palack.blog.hu/2007/08/30/szel_fiai/full_commentlist/1#c927645
Válasz erre: Szél fiai
2007-10-28T10:30:43+01:00
2007-10-28T10:30:43+01:00
Prisztóka Tibor
Kedves Palack, és minden Kedves Bloglátogató !<br />
Íme a "Törkölytüzes Szürkemarhatokány Vargányás Csuszatésztával" nevű ételünk receptje.<br />
Előkészítés:<br />
Dijoni mustárban frissen őrölt vegyes borsot,zúzva fokhagymát, rozmaringot,citromos kakukkfüvet elegyítek, az egészben hagyott,tisztított hátszínt ezzel vastagon bedörzsölöm, tároló edénybe teszem, olajjal leöntöm, és hűtőben egy hétig érlelem.<br />
Felhasználáskor a húst vékonyra csíkozom, és kevés forró vajon, minden egyéb fűszer nélkül (só sem kell hozzá) vegyes erdei gombák és vágott petrezselyem hozzáadásával hirtelen megsütöm. Dobunk rá bőven olasz gorgonzola sajtot és felöntöm egy kis szőlőpárlattal, amivel azt meggyújtva, a sajtot ráflambírozzuk a húsra.<br />
Ha nincs otthon finomított törköly, akkor finom konyak is alkalmas a célra, de a húzós, kesernyés törkölypálinka kerülendő, mert tönkreteszi az étel ízét. A ráolvasztott sajttal a húst még összepárolom, kevés tejszínnel és kevés rizling válogatás borocskámmal beállítomk a mártás sűrűségét.<br />
<br />
Közben vékonyra szelek jóféle vargányát, szálasara vágok hozzá egy kis mediterrán fehér hagymát, vajon megpirítom, aprított petrezselyemmel, és néha meglocsolom egy kevés fehér borral (Szél Fiai Cellárium, Olaszrizling Válogatás ) 2006) majd teljesen lepirítom. Ha kész, akkor tejszínnel és a rizling borommal összepárolva készítek egy vargányás tejszínes boros öntetet.<br />
<br />
A kifőtt csuszatésztát kicsinty megpirítom kockázozz és kisütött füstölt kolzsvári szalonna zsírjában, szigorúan a szalonnával együtt, majd amikor kész, összeforgatom a vargányás tejszínes boros önetettel, hogy jó tocsogós, szószos legyen.<br />
<br />
E mellé tálalom a a törkölytüzes tokányt, és minő GASZTORBRUTALITÁS, ehhez a jóféle étekhez én a 2006-os Szemelt Oalszrizling boromat kortyolgatom....<br />
<br />
Ha ez a bor nem elérhető, akkor válasszunk hozzá testes, kishordós érlelésű, ásványos, fűszeres és karakteres fehérbort, példáúl Bussay Szürkebarát Válogatás 2005 (nem édeskés), vagy Figula Rizling vagy Szürkebarát Válogatást 2002-ből. Nálam még van belőle...<br />
<br />
Jó Étvágyat Kíván a Gazda, Tibor apátok
https://palack.blog.hu/2007/10/25/bor_es_popcorn/full_commentlist/1#c920042
Válasz erre: Bor és popcorn
2007-10-26T08:21:45+02:00
2007-10-26T08:21:45+02:00
vf
döbbenetes mennyire esnek szét az annó \'nagy magyar fehérek\'nek kikiáltott borok. a héten a maligános furmint kóstoló is tragikus eredményt hozott e tekintetben.
https://palack.blog.hu/2007/10/12/a_vilag_legjobb_zweigeltje/full_commentlist/1#c880432
Válasz erre: A világ legjobb zweigeltje
2007-10-14T13:00:29+02:00
2007-10-14T13:00:29+02:00
fater
Egyetértek. A zweigelt is le lett nálunk bontva, mint a bikavér és a kadarka. Hiba volt. <br />
<br />
A Ráspi ZW 04 számomra is az ország tíz csúcsbora között helyezkedik el.
https://palack.blog.hu/2007/08/24/borfalu_1/full_commentlist/1#c824236
Válasz erre: Borfalu
2007-09-25T21:19:12+02:00
2007-09-25T21:19:12+02:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Szia Péter,<br />
<br />
először is hadd üdvözöljelek: örülök, hogy erre jártál. Azért az a "bojkott" nem tartott sokáig, ha megnézed a Várban ismét kóstoltam nálatok.<br />
<br />
Viszont a féldecivel kapcsolatban kötöm az ebet a karóhoz. Azért vagyok ilyen határozott, mert egy másik standnál előttünk mérték ki egy mérőpohárral: a Borfalu felirat (nem szőrözés, de nem <a href="http://www.borfalu.hu">www.borfalu.hu</a>) aljáig (és nem közepéig) ért a féldeci. Nálatok ennek kb. a felét kaptam. Igazából szólnom kellett volna, de nem volt kedvem vitázni, pedig általában nem hagyom magam. Nem állítom, hogy szándékos volt, de egyik barátom is ugyanolyan keveset kapott. Lehet, hogy elmértél valamit, vagy épp nem figyeltél. Volt azért néhány vendég rajtunk kívül is.<br />
<br />
Nem rosszindulatból, hanem azért tettem szóvá, mert bizony ilyen apróságok is sokat számíthatnak egy-egy embernél. Még szerencse, hogy én már jártam Egerben is nálatok, így tudom, hogy nem érdemes tartós "bojkottot" tartanom.
https://palack.blog.hu/2007/08/24/borfalu_1/full_commentlist/1#c821557
Válasz erre: Borfalu
2007-09-25T08:58:10+02:00
2007-09-25T08:58:10+02:00
Gál Péter
Szia!<br />
<br />
Sajnálom, hogy bojkottáltál minket. Ami a kritikákat illeti, a szó-lá-ti sajnos könnyen lehet, hogy meleg volt - az első napokban még elég rosszul működött a szervezők által biztosított vadiúj hűtő. Mindenestre ez nem ment fel minket a hibánk alól. Ellenben a Pinot noir-ral kapcsolatban tévedsz, direkt az ilyen félreértések elkerülése végett vettem előre egy hitelesített féldecis mérőedényt, amivel kimértem, hogy a <a href="http://www.borfalu.hu">www.borfalu.hu</a> felirat közepén van a fél deci határa. A következő borfesztiválon szívesen demonstrálom élőben is.<br />
Üdv.<br />
Gál Péter<br />
Gál Lajos Pincészete, Eger
https://palack.blog.hu/2007/09/23/furmint_05_1/full_commentlist/1#c820993
Válasz erre: 4 x 4 Tokaji Furmint - első négyes
2007-09-24T22:48:48+02:00
2007-09-24T22:48:48+02:00
Palack
http://blog.hu/user/6118
Annyira eltérő karakterek voltak, hogy nem volt nehéz dolgom. Elég volt beleszagolni a pohárba, és már tudtam melyik az. Előtte azért már kóstolgattam őket, nem a vak szakasszal kezdtem. Inkább csak önellenőrzésnek szántam.<br />
<br />
Bizony, én is kóstoltam már a friss Bott furmintokat a Tokaj Őszön - teljesen egyetértek - kiválóak. Sőt, hogy dicsekedjek kicsit: itt pihen már két palack Csontos - nekem is az ízlett jobban a kettő közül.
https://palack.blog.hu/2007/09/23/furmint_05_1/full_commentlist/1#c818366
Válasz erre: 4 x 4 Tokaji Furmint - első négyes
2007-09-24T10:26:34+02:00
2007-09-24T10:26:34+02:00
vörös_és_fehér
http://blog.hu/user/15146
kiváncsi lennék arra hogy a vakszakasz mit hozott? eltalátad hogy melyik bor melyik?<br />
múlt héten a teleki-kert és csontos furmintiokat volt szerencsém megkóstolni bottéktól, azok valami csodálatosak,különösen a csontos lett nagy kedvencem, még nem kapható, de érdemes lesz rá lecsapni ha kijön. a teleki már elérhető. exczellencziást még nem nyitottam, de lassan eljön az ideje. <br />
https://palack.blog.hu/2007/08/30/szel_fiai/full_commentlist/1#c777733
Válasz erre: Szél fiai
2007-09-11T23:21:15+02:00
2007-09-11T23:21:15+02:00
Dudás J.
Mindenkinek bátran ajánlom, akinek pihenésre, szállásra, jó étkekre, jó borokra támadna gusztusa.