HTML

Palack

Borok, ételek, kóstolások.

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Utolsó kommentek

  • Türkménbasi: Pedig nem is legerősebb borával kezdtél;-) (2010.12.15. 17:21) Szászi I.
  • musi: @Palack: ja nem, azt hiszem én értettem félre a linket. Láttam valamelyik blogban egy hasonlót, és amikor rákattintottam, kiírta... (2009.06.04. 15:17) A borfesztivál
  • Palack: @musi: Szia, a poszt végén szereplő 'Palack főoldalra!' linkre gondolsz? Mert ott egyszerűen csak belinkeltem a saját blogom. Va... (2009.06.04. 11:52) A borfesztivál
  • musi: helo, hogyan kell a "főoldalra ajánlás" linket megcsinálni? :) (2009.06.04. 11:31) A borfesztivál
  • Palack: Borbori, szerényen azt válaszolhatom, hogy már kisiskolás koromban is volt olyan tanítónénim, aki azért nem szeretett, mert tudt... (2007.12.28. 20:24) Költözés
  • Utolsó 20

Pontozás (változott cseppet)

1 pont  - rossz
2 pont  - nem jó
3 pont  - iható
4 pont  - korrekt
5 pont  - jó
6 pont  - nagyon jó
7 pont  - szép
8 pont  - nagyon szép
9 pont  - nagy
10 pont - tökéletes

Gombhoz a kabát

2007.11.28. 21:33 Palack

Bőrös pecsenye tejszínes hagymás csicsókával

Itt az új zöldség megismerése volt a lényeg, a húst csak köretnek készítettem hozzá. Nemrég próbálkoztam először az édesburgonyával is, de az csalódást okozott. szerintem sokkal inkább sütőtök, mint krumpli. Túl édes, és széteső. Persze, lehet, hogy az alapanyag nem volt a legkiválóbb. Viszont most kipróbáltam egy másik krumpliközeli zöldséget, és ő hozta azt, amit az édesburgonyától vártam. Olyan krumplis, mégis más, édesebb. Ám nem túlzottan, és tartása is van még.

A pecsenyéhez:

  • bőrös sertéskaraj szeletek
  • méz
  • angol mustár
  • olívaolaj
  • kömény
  • bors

A csicsókához:

  • csicsóka
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • tejszín
  • füstölt sajt

A húst néhány órával a sütés előtt bepácolom. Olívaolajat elkeverek mézzel és mustárral, beleteszem a köményt, sót és borsot is. A szeleteket kicsit klopfolom, a bőrüket bevagdosom, majd beleforgatom a pácba. Néhány órát pihenhet a hűtőben.

Ha már itt az idő, a csicsókát meghámozom (nem olyan vészes, mint első ránézésre) majd vékonyabb hasábokra vágom. A vöröshagymát is hasonló méretűre szeletelem. A fokhagymát durvára vágom. Kevés olívaolajat teszek egy tűzálló tál aljára. A csicsókát és hagymákat beleszórom, öntök rá még egy kis olajat, zúdítok rá némi tejszínt, és az egészet összekeverem. Beteszem 200 fokos sütőbe, majd ha elkezd száradni megszórom frissen reszelt füstölt sajttal. Ha elkezd pirulni a sajt, kész is van.

Közben ne felejtsük el kisütni a karajszeleteket. Kevés olajon, serpenyőben sütöttem, előtte a pác nagyját leszedtem, hogy ne égjen rá. A képen még látható egy csepp maradék csicsóka, amit simán karikára vágva a pecsenyezsírban sütöttem ki. Bizony, még úgy is finom.

Palack főoldalra!

2 komment

Címkék: recept hagyma méz sajt tejszín mustár fokhagyma karaj csicsóka

A bejegyzés trackback címe:

https://palack.blog.hu/api/trackback/id/tr93241757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zoranka · http://www.pecsiborozo.hu 2007.11.29. 10:42:42

Kedves Palack! Abban tudnál segíteni, hogy hol lehet beszerezni a csicsókát? Kedvet kaptam a kipróbálásához...

Palack · http://palack.blog.hu/ 2007.11.29. 12:03:03

Én hazafelé a zöldségesnél leltem rá. Mivel ez nem egy különleges bolt, úgy gondolom, most máshol is - főleg egy piacon mondjuk - kell lennie. Majd szólj, hogy sikerült.