HTML

Palack

Borok, ételek, kóstolások.

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Utolsó kommentek

  • Türkménbasi: Pedig nem is legerősebb borával kezdtél;-) (2010.12.15. 17:21) Szászi I.
  • musi: @Palack: ja nem, azt hiszem én értettem félre a linket. Láttam valamelyik blogban egy hasonlót, és amikor rákattintottam, kiírta... (2009.06.04. 15:17) A borfesztivál
  • Palack: @musi: Szia, a poszt végén szereplő 'Palack főoldalra!' linkre gondolsz? Mert ott egyszerűen csak belinkeltem a saját blogom. Va... (2009.06.04. 11:52) A borfesztivál
  • musi: helo, hogyan kell a "főoldalra ajánlás" linket megcsinálni? :) (2009.06.04. 11:31) A borfesztivál
  • Palack: Borbori, szerényen azt válaszolhatom, hogy már kisiskolás koromban is volt olyan tanítónénim, aki azért nem szeretett, mert tudt... (2007.12.28. 20:24) Költözés
  • Utolsó 20

Pontozás (változott cseppet)

1 pont  - rossz
2 pont  - nem jó
3 pont  - iható
4 pont  - korrekt
5 pont  - jó
6 pont  - nagyon jó
7 pont  - szép
8 pont  - nagyon szép
9 pont  - nagy
10 pont - tökéletes

Tagliatelle Schwarzwaldese

2007.10.16. 23:38 Palack

Egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető étel. A lényeg persze a friss minőségi alapanyagok használata: finom füstölt sonkák, érett paradicsom, friss bazsalikom, fokhagyma, mozzarella. Ha ezek jók, már nehéz elrontani.

 

  • tagliatelle
  • paradicsom
  • Fekete erdei sonka
  • sonka
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • extra szűz olívaolaj
  • olaj
  • vörösbor
  • füstölt mozzarella

 

A tésztát kifőzőm. A paradicsomot leforrázom, meghámozom, kinyomkodom a levét. A vöröshagymát, jó sok fokhagymát és bazsalikomot extra szűz olivaolajjal fűszerpasztává aprítom gép segítségével. Karakteres ízű, fenyőrőzsén füstölt fekete erdei sonkát és, hogy ne legyen túl nehéz, valami egyszerűbb nyers füstölt sonkát kevés olajon megpirítok. Hozzáadom a fűszerpasztát, idővel a kinyomkodott paradicsomot. Felöntöm egy kevés jó vörösborral. Párolom egy ideig, időnként felöntöm a kinyomkodott paradicsomlével. Ha meguntam, összekeverem a kifőtt tésztával, és kiolajozott tepsibe rakom. Egy cseppet sütöm 225 fokon, majd reszelek rá füstölt mozzarellát. Ha megpirul a sajt, kész is van.

Leginkább egy fűszeresebb, játékos vörösbort fogad el maga mellé, aminek azért határozott karaktere van. A Ráspi Zweigeltekkel kiváló volt.

Palack főoldalra!

Szólj hozzá!

Címkék: recept paradicsom sonka tészta bazsalikom mozzarella

A bejegyzés trackback címe:

https://palack.blog.hu/api/trackback/id/tr32188611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.