HTML

Palack

Borok, ételek, kóstolások.

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Utolsó kommentek

  • Türkménbasi: Pedig nem is legerősebb borával kezdtél;-) (2010.12.15. 17:21) Szászi I.
  • musi: @Palack: ja nem, azt hiszem én értettem félre a linket. Láttam valamelyik blogban egy hasonlót, és amikor rákattintottam, kiírta... (2009.06.04. 15:17) A borfesztivál
  • Palack: @musi: Szia, a poszt végén szereplő 'Palack főoldalra!' linkre gondolsz? Mert ott egyszerűen csak belinkeltem a saját blogom. Va... (2009.06.04. 11:52) A borfesztivál
  • musi: helo, hogyan kell a "főoldalra ajánlás" linket megcsinálni? :) (2009.06.04. 11:31) A borfesztivál
  • Palack: Borbori, szerényen azt válaszolhatom, hogy már kisiskolás koromban is volt olyan tanítónénim, aki azért nem szeretett, mert tudt... (2007.12.28. 20:24) Költözés
  • Utolsó 20

Pontozás (változott cseppet)

1 pont  - rossz
2 pont  - nem jó
3 pont  - iható
4 pont  - korrekt
5 pont  - jó
6 pont  - nagyon jó
7 pont  - szép
8 pont  - nagyon szép
9 pont  - nagy
10 pont - tökéletes

Így nem is rossz

2007.09.09. 23:50 Palack

Füstölt tarjás, kolbászos, hagymás csirkecomb

Nem igazán szeretem a csirkecombot, de így feldúsítva azért egész jó tud lenni. Disznóhívőknek egy kis mutató csirkéből, szárnyasevőknek bevezetés a következő fejezetbe. Vegetáriánusoknak valahogy semmiképp.

  • csirkecomb filé
  • füstölt mangalica tarja
  • füstölt szárazkolbász
  • hagyma
  • olaj
  • magyaros fűszersó
  • bors
  • korty sör

A körethez:

  • kifli krumpli
  • érlelt cheddar sajt
  • vaj
  • bors
  • bazsalikom

Filézett csirkecombot vettem, ami egyesek szerint igénytelen dolog lehet. Nem a bíbelődés viszont. Aztán Toldi cabanossit, ami meg olyan erős volt, mint a magyar labdarúgó válogatott - utóízben ott van a legutóbbi két győzelem. Füstölt mangalica tarja - ebben nem volt hiba. Olajjal kikentem a tepsit, belefektettem a csirkecomb filéket. Fűszersó, bors. Szeletelt kolbász, nagyobb darabokra vágott vöröshagyma, szeletelt tarja került rá. Alufóliával befedve ment a sütőbe 200 fokra.

Köretnek a kifli krumplit megmostam, félbevágtam. Kivajazott tepsibe raktam hámozatlanul, héjával lefelé. Só, bors, szárított (friss jobb lett volna) bazsalikom, szintén alufólia - be a hús mellé.

Majd idővel le kellett venni az alufóliákat, és a húsról leönteni a zsíros lét. A tarja nem keveset engedett. Kárpótlásul adtam neki egy korty Krusovicét. Feltekertem a hőfokot 225-re, és bekapcsoltam a légkeverést, piruljon cseppet minden. Végül a krumplira reszeltem némi kiváló sajtot, és visszatettem a sütőbe, hadd olvadjon rá.

Még most is emésztem, ha meg nem haltam.

Palack főoldalra!

Szólj hozzá!

Címkék: recept csirkecomb kolbász tarja

A bejegyzés trackback címe:

https://palack.blog.hu/api/trackback/id/tr42161407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.