HTML

Palack

Borok, ételek, kóstolások.

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Utolsó kommentek

  • Türkménbasi: Pedig nem is legerősebb borával kezdtél;-) (2010.12.15. 17:21) Szászi I.
  • musi: @Palack: ja nem, azt hiszem én értettem félre a linket. Láttam valamelyik blogban egy hasonlót, és amikor rákattintottam, kiírta... (2009.06.04. 15:17) A borfesztivál
  • Palack: @musi: Szia, a poszt végén szereplő 'Palack főoldalra!' linkre gondolsz? Mert ott egyszerűen csak belinkeltem a saját blogom. Va... (2009.06.04. 11:52) A borfesztivál
  • musi: helo, hogyan kell a "főoldalra ajánlás" linket megcsinálni? :) (2009.06.04. 11:31) A borfesztivál
  • Palack: Borbori, szerényen azt válaszolhatom, hogy már kisiskolás koromban is volt olyan tanítónénim, aki azért nem szeretett, mert tudt... (2007.12.28. 20:24) Költözés
  • Utolsó 20

Pontozás (változott cseppet)

1 pont  - rossz
2 pont  - nem jó
3 pont  - iható
4 pont  - korrekt
5 pont  - jó
6 pont  - nagyon jó
7 pont  - szép
8 pont  - nagyon szép
9 pont  - nagy
10 pont - tökéletes

multikulti hiperlecsó

2007.08.08. 00:25 Palack

Hirtelen felindulásból elkövetett agymenés - hasmenés nélkül. Egész jó lett, pedig nem komoly alapanyagokból készült, és nem is lassan. Mindössze 10 perc aktív munka, majd 15 perc főni hagyás.

  • hagymás lecsó befőtt
  • gomba konzerv
  • padlizsán
  • nyers hántolt bio földimogyoró
  • sajt
  • ketchup
  • csípős paprikaszósz
  • olaj

Felkockáztam a padlizsánt, és forró olajon kissé megpirítottam. Megitta az összes olajat, de nem baj. Beraktam a lábosba az egyetlen minőségi alapanyagot a mogyorót, jó bőven. Kicsit megpirítottam szárazon, de nem égettem meg, inkább maradtak nyersebb szemek. Beleöntöttem a konzerv gombát, ezt is hagytam kicsit pirulni. Jöhet a lecsó a befőttes üvegből. Egy kis ízesebb ketchup, meg paprikaszósz (biztos jó lenne Erős Pista is), aztán hagytam főni. Időnként ránéztem, ha kellett, kis vízzel felöntöttem. Azért volt egy másik minőségi alapanyagom is: a végén ráreszeltem nem kevés érett cheddar sajtot - bizony sokat dobott rajta. De anélkül is meglepően jó lett.

Szólj hozzá!

Címkék: recept gomba padlizsán mogyoró lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://palack.blog.hu/api/trackback/id/tr5134868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.