Egyszerű, viszonylag gyorsan elkészíthető étel. A lényeg persze a friss minőségi alapanyagok használata: finom füstölt sonkák, érett paradicsom, friss bazsalikom, fokhagyma, mozzarella. Ha ezek jók, már nehéz elrontani.
-
tagliatelle
-
paradicsom
-
Fekete erdei sonka
-
sonka
-
vöröshagyma
-
fokhagyma
-
friss bazsalikom
-
extra szűz olívaolaj
-
olaj
-
vörösbor
-
füstölt mozzarella
A tésztát kifőzőm. A paradicsomot leforrázom, meghámozom, kinyomkodom a levét. A vöröshagymát, jó sok fokhagymát és bazsalikomot extra szűz olivaolajjal fűszerpasztává aprítom gép segítségével. Karakteres ízű, fenyőrőzsén füstölt fekete erdei sonkát és, hogy ne legyen túl nehéz, valami egyszerűbb nyers füstölt sonkát kevés olajon megpirítok. Hozzáadom a fűszerpasztát, idővel a kinyomkodott paradicsomot. Felöntöm egy kevés jó vörösborral. Párolom egy ideig, időnként felöntöm a kinyomkodott paradicsomlével. Ha meguntam, összekeverem a kifőtt tésztával, és kiolajozott tepsibe rakom. Egy cseppet sütöm 225 fokon, majd reszelek rá füstölt mozzarellát. Ha megpirul a sajt, kész is van.
Leginkább egy fűszeresebb, játékos vörösbort fogad el maga mellé, aminek azért határozott karaktere van. A Ráspi Zweigeltekkel kiváló volt.
Utolsó kommentek