Füstölt tarjás, kolbászos, hagymás csirkecomb
Nem igazán szeretem a csirkecombot, de így feldúsítva azért egész jó tud lenni. Disznóhívőknek egy kis mutató csirkéből, szárnyasevőknek bevezetés a következő fejezetbe. Vegetáriánusoknak valahogy semmiképp.
- csirkecomb filé
- füstölt mangalica tarja
- füstölt szárazkolbász
- hagyma
- olaj
- magyaros fűszersó
- bors
- korty sör
A körethez:
-
kifli krumpli
-
érlelt cheddar sajt
-
vaj
-
só
-
bors
-
bazsalikom
Filézett csirkecombot vettem, ami egyesek szerint igénytelen dolog lehet. Nem a bíbelődés viszont. Aztán Toldi cabanossit, ami meg olyan erős volt, mint a magyar labdarúgó válogatott - utóízben ott van a legutóbbi két győzelem. Füstölt mangalica tarja - ebben nem volt hiba. Olajjal kikentem a tepsit, belefektettem a csirkecomb filéket. Fűszersó, bors. Szeletelt kolbász, nagyobb darabokra vágott vöröshagyma, szeletelt tarja került rá. Alufóliával befedve ment a sütőbe 200 fokra.
Köretnek a kifli krumplit megmostam, félbevágtam. Kivajazott tepsibe raktam hámozatlanul, héjával lefelé. Só, bors, szárított (friss jobb lett volna) bazsalikom, szintén alufólia - be a hús mellé.
Majd idővel le kellett venni az alufóliákat, és a húsról leönteni a zsíros lét. A tarja nem keveset engedett. Kárpótlásul adtam neki egy korty Krusovicét. Feltekertem a hőfokot 225-re, és bekapcsoltam a légkeverést, piruljon cseppet minden. Végül a krumplira reszeltem némi kiváló sajtot, és visszatettem a sütőbe, hadd olvadjon rá.
Még most is emésztem, ha meg nem haltam.
Utolsó kommentek